• Cum poate sa fie detectata minciuna chiar si atunci cand nu ai la dispozitie un detector de minciuni?

    De multe ori esti pus in situatia de a nu sti cu exactitate daca persoana din fata ta este onesta in privinta declaratiilor sale. Acela este momentul exact in care incep sa apara indoielile si nelinistea, avand in permanenta senzatia ca se petrece ceva. O simpla banuiala nu este un motiv suficient pentru a apela la serviciile de testare la poligraf insa, in momentul in care aceste banuieli sunt insotite si de o serie de fapte care nu exprima foarte clar actiunile persoanei respective, atunci aceste servicii pot sa fie de mare ajutor.

     Cum se analizeaza rezultatele la detectorul de minciuni?

     Atunci cand se realizeaza teste la poligraf sunt analizati numerosi factori care sunt pusi in oglinda cu declaratiile obtinute prin intermediul testului. Trebuie retinut ca un detector de minciuni nu este un echipament care sa descopere adevarul ci este un echipament care poate sa aduca mai multa claritate in ceea ce priveste faptele si sa elimine din banuieli.

    Pentru a confirma sau infirma o fapta se utilizeaza psihologia prin care se analizeaza o serie de aspecte precum caracterul persoanei, gesturile, emotiile, ticurile si expresiile faciale. Cu ajutorul acestora se intepreteaza raspunsurile celui chestionat si rezultatele te vor ajuta sa gasesti mai usor un raspuns legat de ceea ce trebuie sa faci.

    Dar cum poate sa ofere rezultate un detector de minciuni astfel incat sa se poata concluziona faptul ca o persoana minte.

     Cum poti sa iti dai seama daca o persoana minte?

     O persoana care minte se va distanta intotdeauna de lucrurile care sunt reprosate. De asemenea utilizeaza expresii faciale restrictive si precise. El va pune intotdeauna accentul pe faptul ca interlocutorul trebuie sa inteleaga ca este vorba despre adevar si nimic altceva. In plus, va avea mereu tendinta sa repete intrebarea astfel incat sa mai castige timp pentru a formula un raspuns convingator. Atunci cand spui adevarul nu este greu sa formulezi afirmatiile si sa fii spontan in ceea ce spui.

    Tot un semn care poate sa indice faptul ca este vorba despre o minciuna este faptul ca mincinosul va incerca din rasputeri sa mentina un contact vizual permanent, astfel incat sa te convinga ca afirmatiile sale sunt cele in care ar trebui sa ai incredere.

    Atunci cand o persoana minte si emotiile sunt false intrucat nu au nici o legatura cu realitatea. Pentru a retranscrie emotiile, mincinosul poate retranscrie emotiile si poate apela la zambet, insa este imposibil sa reproduci un suras spontan. Poti sa iti dai seama foarte usor de acest aspect uitandu-te la fotografii. Vei observa aproape intotdeauna cat de fals pare acel zambet. Atunci cand zambesti natural ochii se contracta din pricina emotiilor si apar mici riduri in coltul ochilor. Un zambet sincer se vede inca din primele momente.

    Un mincinos intotdeauna va oferi prea multe detalii legate de intamplarea respectiva si va oferi intotdeauna impreuna cu povestea si modalitati prin care se poate pedepsi vinovatul.

    Acestea sunt cateva semen care pot sa fie analizate destul de usor atunci cand esti in cautarea adevarului iar in momentul in care doresti sa apelezi la un detector de minciuni aceasta trebuie sa vina ca o ultima solutie inainte de a pierde absolut orice speranta.


  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :